PULSE og “Den nye normale”

COVID-19 har kommet med en del utfordringer for PULSE programmet, noe som har skapt en styrke og motstandsdyktighet i teamet. Vi har nylig startet å jobbe fra Sør-Afrika hvor vi er plassert på Field Band kontoret og ting er ikke slik de pleide å være før pga av retningslinjer og smittevern vi må følge slik at alle ansatte er trygge på arbeidsplassen.

På kontoret må vi sprite henda når vi ankommer jobb og vi må også alltid ha på munnbind når vi er med og blandt folk. Vi må registrere oss hver dag, ta temperaturen og sjekke oss for symptomer.

This image has an empty alt attribute; its file name is img-5848.jpg

Håndspritstasjoner er lokalisert på forskjellige områder på kontoret og vi må sprite oss hvert 20 minutt- også på øvelser.

This image has an empty alt attribute; its file name is sinitize-nkaizo.jpg

Før vi går hjem så må vi ta temperaturen og registrere det ned i loggboken igjen

This image has an empty alt attribute; its file name is img-5855.jpg

Første uken tilbake på kontoret var litt utfordrende fordi vi måtte bli vandt til nye COVID-19 reglene. Det er forskjellige regler i Sør-Afrika enn det var i Norge så det var en omstilling vi måtte gjøre. Etter ca en uke var vi blitt vandt til de nye reglene i Sør-Afrika og på kontoret, og det å holde avstand og bruke munnbind ble nå vår nye hverdag. Nå vasker vi og spriter henda helt automatisk, uten å måtte tenke over det engang.

Dersom man blir syk eller viser tegn til COVID-19 symptomer i arbeidstiden, blir man isolert inne på et komfortabelt “isoleringsrom” mens man venter på legehjelp.

This image has an empty alt attribute; its file name is sick-bay.jpg

Selvom livet har endret seg med pandemien, så har vi klart å adaptere oss til situasjonen og står sterkt sammen som en gruppe

I Norge så har PULSE teamet blitt redusert fra 6 til 2. Madelene og Sol jobber på hjemmekontor og er fortsatt i kommunikasjon med både Field Band og NMF. Jobben har endret seg fra mye praktisk arbeid til å bruke digitale medier som et undervisningsverktøy. Det har vært en stor endring, men de omstiller seg også på den nye hverdagen

bilder av: Nomkhosi Mnisi og Khaya Benela

Oversatt av: Madeleine Klouda

skrevet av: Jacob J Mhlapeng

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s