Activity Library er tilbake!

I 2014-2015 da PULSE 2 var på utveksling ble prosjektet Activity Library startet. Det er en videosamling med aktiviteter og leker som er ment til å være til inspirasjon for field band-ansatte når de planlegger og gjennomfører undervisning i livsmestring, korpsøvelser og lengre workshops. Videoene ble filmet under besøk til field bands i hele Sør-Afrika, og i årene som fulgte ble enda flere aktiviteter filmet. I tillegg lagde de sørafrikanske PULSE-deltakerne 12 videoer for Norges Musikkorps Forbund (NMF) i løpet av våren og sommeren 2020. Nå har vi samlet alle disse videoene på et sted, og de vil bli gjort digitalt tilgjengelige for de som jobber i Field Band Foundation som Project Officer (PO) og Social Officer (SO). 

Aktivitetene i Activity Library har blitt delt inn i sju kategorier for å gjøre det enklere å finne fram til en aktivitet etter behov. Prøver du å bryte rutinen og gjøre noe nytt når du underviser i musikkteori? Trenger du en lek som oppfordrer musikantene til å lytte mer til hverandre? Er musikantene trøtte etter en lang skoledag og trenger litt ekstra energi? Noen andre kan ha hatt akkurat samme scenario på sin øvelse og tenkt på en aktivitet som passer situasjonen! 

Kategoriene i Activity Library er som følger:

  • Warmups: Oppvarmingsøvelser
  • Ice breakers: Bli-kjent leker
  • Energizers: Leker for å øke energinivået
  • Team builders: Leker som oppfordrer til samarbeid
  • Ideas for new ways of teaching: Nye ideer til undervisningen
  • Dance (new): Danseaktiviteter
  • Creative Corner (new): Det kreative hjørnet – lag instrumenter, leker eller lær et nytt spill  

Dette året har det vært utfordrende å planlegge gode øvelser og finne aktiviteter og leker som fremdeles kan gjøres med god avstand for å senke risikoen for å spre COVID-19. Målet er at field band-øvelser skal være trygge for alle og gøy å delta på. For å oppnå dette er hver kategori delt inn i to mapper: «COVID-19 friendly activities» for aktiviteter som kan gjøres mens man holder god avstand, og «other activities» som bør spares til etter pandemien er over.

PULSE og Field Band Education er stolte av å nå kunne relansere Activity Library til ansatte i Field Band Foundation med håp om at dette vil føre til mange gode øyeblikk i field bands i hele Sør-Afrika!

Fotografi: Ingrid Thorstensen

Forfatter: Ingrid Thorstensen

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s